Alla kan få vita tänder genom att följa dessa tips

Vill du väldigt gärna ha vita tänder? Skäms du för att le på grund av dina gula tänder? Om så är fallet behöver du inte oroa dig – du är inte ensam. Miljontals människor runt om i världen kämpar med fläckiga eller gula tänder. Men som tur är finns det några saker du kan göra för att förbättra dina tänders utseende och få det där bländande vita leendet.

Det första man bör komma ihåg är att alla föds med olika förutsättningar. För att uttrycka det på ett annat sätt, vissa av oss har gulare tänder än andra. Förutom genetik påverkar andra faktorer hur vita våra tänder är, bland annat hur väl vi tar hand om våra tänder samt vad och hur vi äter och dricker.

Hur får man vita tänder?

Det finns några olika sätt att få tänderna att se så bra ut som möjligt. Du kan göra det själv hemma med receptfria tandblekningsprodukter, eller så kan du gå till en tandläkare och få det gjort professionellt. Varje metod har sina egna för- och nackdelar, så det är viktigt att välja den som är rätt för dig.

Tandblekningsprodukter som du kan använda dig av på egen hand är vanligtvis mer prisvärda, men det kommer kanske inte kunna ge lika bra resultat som om du skulle gå till en tandläkare för att bleka dina tänder. Professionell tandblekning är dyrare, men den är i allmänhet effektivare. Oavsett vilken väg du väljer, se till att du gör din forskning för att säkerställa att du får bästa möjliga resultat.

Hos tandblekningbutiken.se du läsare vidare kring just tandblekning hemma, vilka produkter som de rekommenderar för detta, och hur du bör gå tillväga för att bleka dina tänder på egen hand.

Rätt mat för vitare tänder

Även om det finns många tandblekningsprodukter på marknaden är det bästa sättet att få och behålla gnistrande vita tänder att ha god munhygien och äta rätt mat. Med det sagt finns det även mat som missfärgar tänderna mer än andra.

Därför kan det vi äter och dricker i allra högsta grad påverkar färgen på våra tänder. Vissa livsmedel, som blåbär och kaffe, är kända för att orsaka missfärgning, men det finns andra livsmedel som kanske överraskar dig. Visste du till exempel att färgstark mat och smaksättning som curry eller ketchup också är starkt för tänderna och kan ge missfärgningar?

Så om du vill att dina tänder ska vara så fina som möjligt är det värt att se över vilka livsmedel som är bra för dina tänder eller inte. Det kommer kunna göra stor skillnad på lång sikt.

Lämna en kommentar