Hur kan du börja nå ut till fler personer med din blogg?

De flesta startar en blogg av fel skäl. De tror att om de bara kan få tillräckligt många läsare så kommer de att bli berömda och rika som ett resultat av det. Men det är inte därför du ska starta en blogg – iallafall inte om du vill ha realistiska mål och samtidigt ha roligt under resans gång.

Den verkliga anledningen till att starta en blogg bör vara för att det är roligt. Du får dela dina tankar och idéer med världen. Såklart är det kul att ha många läsare på sin blogg, men om ditt enda mål är att bli berömd och tjäna pengar kommer du sannolikt att bli besviken.

Med det sagt så finns det vissa olika saker man kan göra för att få fler besökare till sin blogg. Och även om man inte har som mål att bli berömd och rik så vill nog de allra flesta att det iallafall är någon som läser bloggen.

Så nu tar vi en titt på två metoder som kan öka mängden läsare!

Skapa sociala medier som är kopplade till din blogg

Det första du bör göra är att skapa konton i sociala medier som är kopplade till din blogg. Det kommer hjälper dig att sprida information om din blogg och locka fler läsare.

Vilka sociala medier du bör satsa på är lite upp till dig själv, men Twitter och Facebook är alltid en bra början. Instagram och Pinterest kan också vara bra alternativ om du har en visuell blogg. Det viktiga är att du skapar konton på de sociala medier som du tror att dina potentiella läsare använder. På så sätt kan du nå dem där de redan befinner sig.

Marknadsföring via artikelpubliceringar

Ett annat väldigt bra sätt att du kan locka fler besökare till din blogg genom artikelmarknadsföring. Det innebär att du skriver artiklar och publicerar dem på andra webbplatser. Detta kan vara ett bra sätt att få exponering för din blogg, och det kan också hjälpa dig att bygga länkar tillbaka till din webbplats.

När du skriver artiklar ska du se till att inkludera en länk tillbaka till din blogg så att artikeln i fråga är kopplad till din sajt. Det finns flera olika sätt som dessa artiklar kan vara skrivna på. Här är exempelvis denna artikel om vinterdäck som är publicerad på Artikelexpressen.se.

Lämna en kommentar