Kan man installera solceller på ett gammalt tak?

Solenergi har blivit alltmer populärt de senaste åren eftersom människor söker efter sätt att minska sitt koldioxidavtryck och för att hålla nere sin elkostnad för att kunna spara lite extra pengar.

Solceller är ett effektivt sätt att utnyttja solens kraft och omvandla den till användbar elektricitet. Men vad händer om du har ett gammalt tak och vill installera solceller? Kan man verkligen installera solceller på ett gammalt tak? Ja, såklart är det möjligt att göra detta, men det är kanske inte det smartaste du kan göra, och många installatörer av solceller kommer avråda dig från att göra detta.

Är det så att du vill ha hjälp med takbyte på din fastighet i Upplands Väsby, och därmed söker takläggare Upplands Väsby, så har du tur då det nämligen finns ett gäng aktörer som sysslar med detta! Faktum är dock såklart att detta även gäller stora delar av landet, speciellt de större städerna och orterna. Men kom ihåg att alltid jämföra flera företag med varandra så att du får en bra uppfattning om priser och vad som erbjuds.

Ett gammalt tak kommer behövas bytas ut

Anledningen till varför det inte är särskilt smart att installera solceller på ett gammalt tak är, som många husägare vet, att äldre tak kommer behöva bytas ut förr eller senare. Detta är visserligen nödvändigt för att hålla huset i allmänhet i gott skick, men om ditt tak redan pryds av solceller blir komplikationerna ännu större och dyrare.

Det kommer innebära en extra kostnad för att ta ner dessa paneler och sedan installera dem igen när takbytet är klart. Denna förlängda insats kan få din ursprungliga investering att försämras, vilket gör att det kommer ta ytterligare tid för att du ska gå på vinst med din solcellsanläggning. Därför är det viktigt att husägare tar hänsyn till det faktum att ett eventuellt takbyte när solcellerna redan monteras upp kan förlänga återbetalningstiden innan du kvittar investeringen på dina solceller.

Byt tak och köp solceller i samma veva

Istället för att först köpa solceller och sedan behöva byta taket redan efter några år kan det vara smartare att köpa både tak och solceller samtidigt. På så sätt behöver du inte oroa dig för att behöva plocka ner solcellerna – eftersom alla nödvändiga reparationer och underhåll på ditt taket redan gjorts.

Genom att kombinera din takinstallation med att köpa solpaneler kan du ta itu med två projekt på en gång och spara pengar i det långa loppet. Man kan tänka som så att ju fortare du får dina solceller på plats, desto fortare kommer du kunna börja skörda frukterna av din investering genom förnybar energi. Det kan innebära högre besparingar och snabbare avkastning på din investering – vilket alltid är bra såklart.

Lämna en kommentar