Mångsidiga trottoarpratare

Du har säkert noterat dessa trottoarpratare som står och marknadsför butiken bredvid eller ger dig en information om något erbjudande. Trottoarpratare eller gatuställ, är skyltar som i första hand används för att locka in kunder till en butik, restaurang, ett kontor och andra lokaler, genom att man placerar skylten med ett iögonfallande meddelande utanför lokalen. Dock finns det mängder med andra användningsområden såsom guideskyltar på mässor och andra evenemang, på byggarbetsplatser, som parkeringsskyltar och mycket mer. Trottoarpratare är mångsidiga i sitt användningsområde men även i form och storlek. Vi berättar mer om trottoarpratare och dess mångsidighet.

Mångsidiga användningsområden

Är du intresserad av att investera i en trottoarpratare till ditt företag så tänker du helt rätt. Många företag använder trottoarpratare för att få in fler kunder till sin butik, för att presentera sina erbjudanden eller helt enkelt för att informera om någonting. Att komplettera sin marknadsföring med en trottoarpratare är en mycket bra investering som är väl omtyckt av såväl stora som små företag. En trottoarpratare kan användas som reklamskylt när du vill berätta om speciella erbjudanden, informera om öppettider eller liknande.

Du kan också använda din gatupratare för att visa upp din meny om du driver en restaurang eller som en mäklarskylt om du arbetar inom det området. Utöver reklamsyften är gatupratare vanligt förekommande som skyltar på byggarbetsplatser och som guideskyltar på till exempel mässor eller evenemang. Den kan med fördel även placeras inne i en butik för att berätta om extrapriser, kampanjer och annat kunderna bör bli medvetna om.

Mångsidighet i form och storlek

Du kan i princip ha vilka storlekar som helst i den så kallade A-serien för din trottoarpratare. De vanligaste formaten är A3, A2 och A1. Det går dock även att erhålla i storlekarna B1 och B2, även kända som 70×100 cm och 50×70 cm. Förutom dessa finns även skyltar i XL storlekar som A0 och 100×140 cm. De mindre storlekarna som A3 och A2 används främst som guideskyltar, mäklarskyltar m.m. Affischformaten 50×70 cm och A1 är de mest populära storlekarna för A-ställ (skyltar i A-format). Dessa skyltar används ofta av butiker och verksamheter med gångtrafik som målgrupp.
De större trottoarpratarna, 70×100, A0 och 100×140 cm, används ofta av restauranger som ska visa upp sina stora menyer, eller av företag som vill dra till sig uppmärksamhet från vägtrafiken.

I dag tillverkas gatuställ med snäppramar så att du enkelt och lätt kan byta budskap. Levereras utan tryck men självklart kan du välja till tryck. Tänk på att om du vill placera din trottoarpratare på en allmän plats som till exempel en gata, en trottoar eller ett torg så behöver du ha ett särskilt tillstånd för detta. Att placera ut skyltar på allmänna platser går under ordningslagen. Trottoarprataren ska stå på marken i direkt eller nära anslutning till ingång och verksamhet. Den får endast placeras utomhus under butikens eller verksamhetens öppettider och ska alltid placeras på samma plats. Anledningen till att en trottoarpratare ska placeras på samma plats alltid är för att minimera risken att den hamnar i vägen för någon eller något.

Lämna en kommentar