Så planerar ni en prisvärd renovering av innergården

En vacker och trivsam innegård är en dröm för många, både bland boende och bostadsrättföreningar. Det beror sannolikt på att det kan vara en oas att koppla av i och en plats att samla vänner och familj på för att umgås och ha det trevligt.

Men faktum är att det finns många bostadsrättföreningar där ute som inte är nöjda med hur deras innergård ser ut. Det verkar finnas en felaktig uppfattning kring att en renovering av innergården kräver en stor investering – men så är det alltså inte riktigt.

Vi vill försöka bidra med något inom detta område och därför kommer vi i den här artikeln att gå igenom hur man kan göra för att få en så prisvärd renovering av innergården som möjligt.

Låt planeringen ta tid

Det sista ni vill göra när ni ska renovera innergården på en begränsad budget är att stressa igenom planeringsprocessen. Ta därför tid till att fundera på vad ni vill, och inte vill, ha på er innergård samt hur mycket pengar ni har möjlighet att lägga på detta projekt. Det är också viktigt att undersöka material och få en uppfattning om vad de kostar.

Om ni stressar igenom denna process och börjar köpa in material hejvilt utan att ha någon koll på vad målet med renoveringen är kommer detta högst sannolikt resultera i en oorganiserad, kostsam och kaotiskt renovering – alltså tvärtemot det ni vill uppnå.

Renoveringskostnaderna kan man alltså kort sagt få ner genom att göra en ordentlig planering, samt ta hänsyn till vad man behöver köpa in (både material och arbetshjälp) och sätta en budget utifrån det.

Fokusera på billiga men högkvalitativa material

När det gäller att renovera en innergård bör kvalitet alltid kommer före kvantitet. Några exempel på material av hög kvalitet som inte kostar särskilt mycket är natursten och trä. Ni kan också leta efter begagnat material och möbler för att spara pengar på så vis, men se till att dessa föremål fortfarande har mycket liv i sig och inte behöver bytas ut inom en snar framtid.

Med lite jämförelse och research kommer ni att kunna hitta betydligt billigare alternativ än vad ni tror. Det gäller bara att ni är tålmodiga och tar er tid att leta efter dem. Köper ni material i andra hand bör ni inte heller vara rädda för att försöka förhandla om priset. De flesta människor är villiga att acceptera ett lägre pris om det innebär en snabb affär där ni kan komma och hämta föremålen på kort varsel.

Fundera på vem som ska utföra jobbet

Om ni har kunnandet och erfarenheten för att på genomföra jobbet på egen hand så kan ni spara mycket pengar på att inte anlita någon för att få hjälp med projektet. Men då ska ni också vara väldigt säkra på att ni faktiskt kan genomföra allt och att det finns goda möjligheter att det blir bra.

Är det så att ni inte har den kunskapen och erfarenheten som krävs så rekommenderar vi starkt att ni överväger att anlita en seriös och duktig aktör inom renovering av innegårdar. Ni kan såklart hjälpa till med de saker ni har möjlighet att bidra något kring (detta kan pressa ner priset), men i det stora hela bör ni lägga över jobbet på den aktör ni anlitar för att få ett så bra resultat som möjligt.

Vi rekommenderar alltid att man jämför och tar in offerter från flera olika företag för att få ett så bra pris som möjligt. Detta är enklare än vad många tror. Enbart genom en enkel google-sökning man kan få bra resultat. Vi brukar tipsa om att man kan söka på den tjänst man letar efter följt av den stad eller ort man befinner sig i (så t.ex: ”renovera innergård Stockholm” om ni vill ha hjälp med renovering av innegård och befinner er i Stockholm).

Slutsats

Att renovera innergården behöver inte kosta en förmögenhet och vara en stressig upplevelse. Med lite noggrann planering och smarta inköp kan ni skapa den perfekta innergården till ett överkomligt pris.

Ta er tid att planera vad ni vill ha och behöver på er innergård, fokusera på att hitta material av god kvalitet och använd era egna färdigheter när det är möjligt för att spara pengar.

Lycka till med projektet!

Lämna en kommentar