Såhär får du ett billigare flyttpris (enkla tips)

Det är ingen hemlighet att det är dyrt att flytta och det är något du förmodligen har upplevt om du någon gång anlitat en flyttfirma (utan att göra någon större research före valet). Därför kan det kanske vara skönt att veta att det inte behöver vara så dyrt och att det är fullt möjligt att pressa ner priset en aning.

Det är just det här vi ska gå igenom i dagens artikel. Vi kommer nämligen gå igenom några av de bästa tipsen och knepen för att få ett billigare flyttpris när du anlitar en flyttfirma. Läs vidare för att få råd som kan spara dig en hel del av dina surt förvärvade pengar!

Gör lite av jobbet själv

Ett av de bästa sätten att få ett billigare flyttpris är att göra en del av arbetet själv. Det kan handla om att packa dina saker, lasta och lossa lastbilen och till och med städa efter flytten. Detta kommer inte bara att bidra till att sänka kostnaden för din flytt, utan även ge dig sinnesro eftersom du då har koll på att alla dina saker har blivit nedpackade på rätt sätt.

Om du vill gå den här vägen kan du oftast göra upp med flyttfirman i fråga om du kan få ett billigare pris på arbete, eftersom du gör en del av jobbet på egen hand.

RUT-avdrag för flyttjänster

Ett annat bra sätt att få ett billigare flyttpris är att använda RUT-avdrag för flyttjänsten. Detta är ett särskilt skatteavdrag som infördes 2016 och som gör att du kan få ett avdrag på 50 % av kostnaden för att anlita en flyttfirma. Denna förändring gjordes i ett försök att göra flyttprocessen mer överkomlig – så se till att dra nytta av denna förmån!

För att du ska kunna få använda dig rutavdrag för din flytthjälp måste du uppfylla ett visst antal kriterier. Och dessa är:

  • Du kan bara använda rutavdrag som privatperson
  • Du måste vara minst 18 år
  • Du måste ha betalat skatt för att kunna få använda rutavdrag. Du kan aldrig få mer rutavdrag än vad du skattat. Det maximala taket för rutavdrag är på 75 000 kr.
  • Rutavdrag är direkt kopplad till dig, så om du ingår i en familj med andra personer, vare sig du är gift eller samboende, kan ni ansöka om en rutavdrag på 75 000 kronor per person och dela upp förmånen mellan er.

Offerter från flera företag

Ett väldigt bra sätt för att få en uppfattning om vad som är ett rimligt och bra pris för en flyttfirma är att samla in offerter från flera olika företag. Detta gör då att du kan jämföra dem mot varandra för att lättare hitta den mest prisvärda.

Seriösa flyttfirmor brukar inte ha något emot att skicka över en offert på hur mycket ditt specifika jobb kommer att kosta – så om du får en offert är det ett gott tecken på att de förmodligen är ett klokt företag.

Om du är på jakt efter flytthjälp i Örebro kan du klicka dig vidare till flyttfirma-malardalen.se och be om en offert direkt på deras webbplats. På så sätt kan du få en uppfattning om vad det skulle kosta för deras tjänster.

Lämna en kommentar