Vad är en VPN?

En VPN (virtuellt privat nätverk) är ett verktyg för onlinesäkerhet som används för att säkra anslutningen mellan ett datornätverk och ett annat nätverk (t.ex. internet) genom att kryptera kommunikationen mellan dem.

Så hur fungerar det egentligen? Den här tekniska lösningen skyddar din data genom kryptering så att ingen kan se vad du gör på internet. Den döljer din IP-adress så att webbplatser inte kan spåra din plats. Detta gör dig anonym så att ingen vet vem du är eller var du bor.

Bra skydd på nätet

En VPN krypterar som sagt din data som du skickas över internet, vilket innebär att ingen kan ta del av informationen. Det innebär också att ingen kan snoka på dig.

Dessa nätverk skyddar inte bara din integritet, utan de skyddar också din data från hackare, statlig övervakning och upphovsrättstroll.

Fördelar med VPN

Det finns en hel del fördelar med att använda sig av en VPN. Här nedanför har vi sammanställt de största fördelarna:

  • Skydda din data med kryptering
  • Gör dig anonym
  • Skyddar mot övervakning från myndigheter
  • Skydda dig mot hackare

Vilket VPN ska man välja?

Det finns många VPN-tjänster på marknaden och vissa är bättre än andra. Om du vill vara säker på att dina uppgifter är tillräckligt skyddade bör du leta efter en tjänst som har certifierats av en eller flera oberoende granskare.

Det finns en hel del webbplatser som idag är specialiserade när det kommer till att jämföra VPN-tjänster. Dessa jämförelsesajter är också helt kostnadsfria att använda.

Är VPN dyrt?

Det beror på vilken VPN du väljer. Många VPN-tjänster är gratis, men det finns även de som kostar pengar. Det handlar om hur mycket du värdesätter din integritet. Om du vill ha bästa möjliga skydd är en betald VPN det bästa alternativet för dig. Man får helt enkelt det man betalar för, så om du vill försäkra dig om att du får kvalitet bör du köra på ett VPN som kostar pengar.

Lämna en kommentar