Vad behöver man tänka på innan man målar om trapphuset i en bostadsrättsförening?

Att måla om trapphuset i en bostadsrättsförening är något som måste göras från tid till annan. Trapphuset är viktig för den allmänna trivseln och välbefinnandet i en fastighet, och genom att hålla den i utmärkt skick kommer de boende och alla gäster som besöker fastigheten att uppleva det som en trevligare miljö.

För att renoveringen av trapphuset ska genomföras så friktionsfritt som möjligt för alla boende är det bra om du tar hänsyn till en del olika punkter. Här idag kommer vi titta närmare på några av dessa.

Anlita företag för att måla om eller inte?

Det viktigaste att tänka på är om du ska anlita ett företag för att måla om trapphuset eller om du tillsammans med de övriga medlemmarna i styrelsen ska hjälpas åt att utföra arbetet själva.

Om du anlitar ett företag för att få hjälp med trapphusmålning så kommer detta såklart att kosta mer för bostadsrättsföreningen, men det kommer samtidigt det garanterar att arbetet utförs med hög kvalitet och bidrar också till att påskynda processen.

När det kommer till att anlita företag för trappmålning (oavsett om det är i Stockholm eller inte) så är det också viktigt att komma ihåg att du bör få flera offerter från olika företag och jämföra dem. Detta hjälper dig att hitta det bästa erbjudandet för föreningen när det gäller kvalitet och pris. För att hitta aktörer som kan hjälpa till med detta kan du googla på trapphusmålning följt av den stad du befinner dig i (t.ex: trapphusmålning Stockholm).

Kom ihåg att i många fall är det billigaste alternativet kanske inte det bästa – så se till att du undersöker väl innan du skriver på något avtal.

Val av färg

Valet av färg för målningen av trapphuset bör givetvis baseras på hur trapphuset och fastigheten ser ut i övrigt. Alla färgkombinationer lämpar sig inte riktigt i ett trapphus, så det är därför viktigt att välja en färg som håller över tid och som står emot smuts och fukt.

Vår rekommendation är att du kör på en neutral färg som vit eller grå, eftersom det då blir lättare att matcha trappans färg med resten av fastigheten.

Förberedelser före målning

Innan man sätter igång att börja måla trapphuset måste bostadsrättsföreningen se till att alla ytor är rengjorda och förberedda ordentligt. Det innebär att du tar bort all smuts och damm eller slipar bort eventuell färg som behövs tas bort.

Även skydd över golv, räcken och andra detaljer är såklart väldigt viktigt eftersom att du inte vill riskera att färg hamnar på ställen som det inte är tänkt. Genom dessa förberedelser ökar du sannolikheten att resultatet blir bra.

Lämna en kommentar