Vilka är de bästa kosttillskotten?

Kosttillskott är ett väldigt bra komplement för dig som vill börja se bättre resultat med ditt tränande. Det är inte ett måste, men det har sannerligen sina fördelar.

Idag finns det väldigt många olika typer av kosttillskott och på grund av detta är det inte helt enkelt att veta vilka som är bäst. Här nedanför kommer du kunna ta del av en kort genomgång över några av de mest populära sorterna som finns på marknaden idag.

Notera att kosttillskott endast bör användas som ett komplement till en varierad kost. Det är inte ett substitut till den vanliga maten som du äter varje dag och bör inte missbrukas eller överanvändas.

Proteinpulver

Protein är byggstenarna i muskelvävnad och är absolut nödvändigt för kroppsbyggare. Det beror på att de spelar en viktig roll för muskelreparation och återhämtning efter träningen.

Det bidrar också till att bibehålla och bygga upp muskelmassa, vilket innebär att protein hjälper dig att bli större och starkare, samtidigt som de hjälper dig att bränna fett.

Proteinpulver är ett väldigt bra kosttillskott för dig som vill lägga på dig mer muskler. De flesta varianter på marknaden är utvinns från mjölk, men det finns även andra typer av proteinpulver som har andra proteinkällor (t.ex. veganska alternativ).

Kreatin

Kreatin är ett av de mest populära kosttillskotten. Det har visat sig främja muskeltillväxt och förbättra den fysiska prestationsförmågan vid kortvariga, högintensiva träningspass.

Detta kosttillskott är även ett av de mest beprövade och testade på marknaden. Kreatin är också en av de billigaste, så det är inte konstigt att många väljer detta tillskott för sin träning.

Pre-workout (PWO)

För de som vill öka sina energinivåer före ett hårt pass på gymmet är detta kosttillskott perfekt. PWO brukar bland annat innehålla en hel del koffein, men det finns även varianter som innehåller andra ämnen (t.ex. tyrosin).

Förutom att förbättra energinivåerna hjälper tillskottet före träning till att eliminera trötthet och öka muskeluthålligheten. Se dock till att inte överkonsumera PWO. Hur mycket som är okej att stoppa i sig brukar stå på förpackningen av produkten i fråga.

Lämna en kommentar